ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΣ

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Κλάψε καημένε μου τσολιά.



Τα δάκρυα στα μάτια του τσολιά είναι από τα δακρυγόνα που είχαν τον πρώτο λόγο στα χθεσινά επεισόδια.
Πιστός στο καθήκον του παρέμεινε ακίνητος στη θέση του και δάκρυσε.
Η εικόνα του 20 χρονου τσολιά απεικονίζει πιστά τη νεολαία μας .
Μια νεολαία που δακρύζει βλέποντας την επερχόμενη καταστροφή, που μας οδήγησαν και μας οδηγούν, άφρονες, ανίκανοι, ανεγκέφαλοι και ιδιοτελείς πολιτικοί που εξαφάνισαν το μέλλον και την ελπίδα τους και τους εγκλώβισαν σε μια ζωή χωρίς αύριο.

Αναρωτιέται όμως κανείς.
Όλα αυτά προήλθαν από ανικανότητα και απερισκεψία ή ήταν οργανωμένο σχέδιο?
Γ.Γ.

1 σχόλιο:

Apatripa είπε...

Αν αναρωτιόμαστε ακόμα ζήτω που καήκαμε...

Γιατί με όλα αυτά που έχουν γίνει ο περισσότερος κόσμος έχει κατασταλάξει. Οι πολιτικοί τόσα χρόνια υπηρετούν πιστά την ίδια γραμμή και τα ίδια συμφέροντα. Πολλοί όμως περίμεναν το προσωπικό τους βόλεμα χωρίς να νοιάζονται για το τι γίνεται τριγύρω. Τόσα χρόνια ξεπουλούσαν την περιουσία του ελληνικού λαού. Κάναν τεμενάδες στις τράπεζες, στους εφοπλιστές και έφερναν κατακέφαλα αντεργατικά μέτρα στους εργαζομένους και τους νέους.

Τώρα που ήρθαν πολλαπλάσια τα χαράτσια, που η ανεργία εκτοξεύτηκε, που οι μειώσεις πάνε να εκμηδενίσουν μισθούς και συντάξεις το τοπίο ξεκαθαρίζει περισσότερο.

Το παλληκάρι στην φωτογραφία δακρύζει από το χημικό πόλεμο που εξαπέλυσαν αστυνομικοί σε χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές. Αστυνομικοί-πραίτορες υπηρέτες των μεγάλων συμφερόντων και όχι δικών μας. Στυγνοί εκτελεστές των αφεντάδων τους.
Άραγε αξίζει όμως να γίνεσαι προδότης της τάξης σου, ένα λυσσασμένο σκυλί των αφεντικών σου για ένα ξεροκόμματο που σου δίνουν; Ερώτημα ρητορικό.