ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΣ

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Έγιναν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος στην Κάτω Στενή.

Στις 19-6-2011 έγιναν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Κάτω Στενής, με καθυστέρηση 79 ετών, δεδομένου ότι η εκκλησία ανακατασκευάσθηκε και άρχισε να λειτουργείται το 1932. Μια παράλειψη που εντόπισε ο σημερινός εφημέριος του Ναού π. Γεώργιος Τσουνής.
Την παραμονή (Σάββατο 18-6) τελέστηκε εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Χαλκίδος Χρυσοστόμου, όπου έγινε η υποδοχή των ιερών λειψάνων του Αγίου Πέτρου Αλεξανδρείας, Αγίου Γεωργίου Χιοπολίτου και Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου.

Την Κυριακή (19-6) έγιναν τα εγκαίνια και λειτουργία, όπου παραβρέθηκαν και τέλεσαν τη λειτουργία ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, ο Πρωτοσύγκελος π. Νικόδημος, οι Πανοσιολογιότατοι Αρχιμανδρίτες Τιμόθεος και Ιωάννης, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου και Βασίλειος Ντελέκος ο Διάκονος π Μεθόδιος και ο π. Γεώργιος Τσουνής

Πάρα πολύ πιστοί παρευρέθησαν και το Σάββατο κατά την υποδοχή των Ιερών Λειψάνων αλλά και την Κυριακή κατά την τελετή των εγκαινίων.

Στον π Γεώργιο Τσουνή, απενεμήθη το Οφίκιον του Σακελλάριου, από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο.


1 σχόλιο:

Apatripa είπε...

Και έλεγα και εγώ, γιατί χτυπάνε οι καμπάνες μου;;;
Και τώρα πλέον μπορώ να ησυχάσω!

Το μόνο που με στεναχώρεσε με τη μη παρουσία μου στα εγκαίνια ήταν η ευκαιρία ζωής που χάθηκε για μένα(ποτέ δεν ξέρεις βέβαια), να συγχαρώ την πεφωτισμένη και ασπαζόμενη τον Λόγο του Θεού αξιότιμη βουλευτή μας κυρία Παπανδρέου.

Αλλά θα κινήσω γη και ουρανό να της δείξω τη βαθιά εκτίμησή μου και το πόσο με έχει υποχρεώσει με την ψήφιση του μνημονίου!