ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΣ

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τον τελευταίο καιρό γίνεται μεγάλος θόρυβος σχετικά με το ΤΕΙ Χαλκίδας και τη λειτουργία του. Το γεγονός είναι ότι πίσω από την υπόθεση του ΤΕΙ κρύβονται σκοτεινά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, που σε πρώτο στάδιο αποσκοπούν στην απαξίωση του συγκεκριμένου ιδρύματος.
Βεβαίως, το ΤΕΙ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, αλλά γι' αυτά είναι τεράστιες και διαχρονικές οι ευθύνες τόσο της διοίκησής του όσο και του αρμόδιου υπουργείου. Την κατάσταση αυτή, δυστυχώς, την εκμεταλλεύονται και ορισμένοι πολιτικοί του νομού μας, ενισχύοντας τη φημολογία περί απομάκρυνσης ή διακοπής της λειτουργίας του ΤΕΙ, με σκοπό την ικανοποίηση μικροκομματικών βλέψεων.
Θα όφειλαν πρωτίστως όλοι οι πολιτικοί της Εύβοιας να σταθούν με εντιμότητα απέναντι στο ζήτημα του ΤΕΙ, το οποίο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την τοπική κοινωνία και το μέλλον του τόπου μας. Επίσης, το Υπουργείο Παιδείας έχει υποχρέωση να αντιμετωπίσει άμεσα και υπεύθυνα το θέμα, αντί να νίπτει τας χείρας του και να επιδίδεται σε αφορισμούς διά στόματος της Υπουργού.
Στην προκειμένη περίπτωση, επιβάλλεται να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης του ιδρύματος. Πέρα από την κάθαρση, όμως, το Υπουργείο πρέπει να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την αναβάθμιση των υποδομών και του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου με την εφαρμογή αξιοκρατικών κριτηρίων, καθώς και με τη δημιουργία νέων τμημάτων σχετικών με τις παραγωγικές ανάγκες της περιοχής.
Γιατί το αδιαπραγμάτευτο ζητούμενο είναι η παραμονή του ΤΕΙ στα Ψαχνά και για το σκοπό αυτό θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις μαζί με όλο το λαό της περιοχής μας.

Ψαχνά, 26-12-2011

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γιώργος Ψαθάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: