ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΣ

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Τέρμα τα γλέντια και οι χοροί, με επιστολή του Υπουργού Εσωτερικών

Επιστολή απέστειλε ο Υπουργός Εσωτερικών κος Τάσος Γιανίτσης στις 4-1-2012 προς το Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων (όπως και σε όλους τους δήμους της χώρας) σχετικά με την διαχείριση των οικονομικών πόρων κατά το έτος 2012. Η επιστολή έγκειται στο πλαίσιο των οδηγιών, τις οποίες το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση Παπαδήμου στέλνει προκειμένου να εφαρμοστεί πιστά το πρόγραμμα της κυβέρνησης, το οποίο αφορά τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας.

Παρακάτω ακολουθεί ολόκληρη η οδηγία -επιστολή την οποία απέστειλε ο αρμόδιος Υπουργός.

Προς Περιφερειάρχες και Δημάρχους
Αθήνα 4 Ιανουαρίου 2012

Όπως όλοι γνωρίζουν  η χώρα περνάει μια φάση κατά την οποία διακυβεύονται κατακτήσεις δεκαετιών και στην διάρκεια της οποίας, πολλές χιλιάδες συμπατριωτών μας πέρασαν στην ανεργία με μηδενικό εισόδημα ή δοκιμάζονται σκληρά με σημαντικές περικοπές εισοδήματος και κοινωνικής στήριξης.
Από την ημέρα που ανέλαβα στο Υπουργείο Εσωτερικών κατέβαλα πολλές προσπάθειες για να εξασφαλιστούν πόροι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της.
Οι περιστάσεις ωστόσο επιβάλλουν και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μια διαφορετική διαχείριση των πόρων αυτών σε σύγκριση με το παρελθόν. Η ανεργία, οι τεράστιες δυσκολίες και ανάγκη για πρόσθετη προσπάθεια στο κοινωνικό μέτωπο είναι πρώτες προτεραιότητες. Εν όψει αυτών, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να μηδενίσει ή να περιορίσει στο ακραία ελάχιστο και μη προκλητικό επίπεδο δαπάνες για κάθε μορφής εορταστικές εκδηλώσεις δράσεις προβολής ή παρεμφερείς δαπάνες. Τα εξοικονομούμενα ποσά μπορούν να διατεθούν σε δραστηριότητες που μεγιστοποιούν το κοινωνικό όφελος των τοπικών κοινωνιών, Π.χ. ωφέλιμες κοινωνικές δράσεις ή επενδυτικές δραστηριότητες που δημιουργούν απασχόληση και ιδίως αναπτυξιακές προοπτικές σε τοπικό επίπεδο.
Είμαι σίγουρος, ότι η τοπική Αυτοδιοίκηση -όλοι σας - κατανοείτε τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, και την ευρύτερη ανάγκη αναϊεράρχησης προτεραιοτήτων που πρέπει να επιδείξουμε στη σημερινή δύσκολη στιγμή
Τάσος Γιαννίτσης
Υπουργός Εσωτερικών


Χρόνια τώρα σαν εφημερίδα (έντυπη και ηλεκτρονική) δεν βλέπαμε με καλό μάτι, τα τεράστια έξοδα από τον δήμο, ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού, με τα ακριβοπληρωμένα και αμφιβόλου καλλιτεχνικής ποιότητας θεάματα που πρόσφεραν κάκιστη «πνευματική τροφή» και κατ΄ ευφημισμό «πολιτισμό» στους κατοίκους κι όλα αυτά για την προσωπική προβολή τους αλλά και με τις ευχές της εκάστοτε κυβέρνησης που ήθελε με κάθε κόστος, ανθρώπους, ψηφοφόρους-οπαδούς, μισοζαλισμένους και κεφλίδες, χωρίς να τους επιβάλλει στη βάσανο του προβληματισμού και της ανησυχίας για το αύριο, διοχετεύοντας την αίσθηση ότι «όλα πάνε καλά».
Όλοι τους από τον εκάστοτε πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο δήμαρχο ή κρατικό παράγοντα βλέπανε την Ελλάδα σαν μια αγελάδα που την αρμέγανε χωρίς να την ταΐζουνε, μέχρι που ψόφησε.
Όποιος λοιπόν τολμούσε να αμφισβητήσει αυτές τις πρακτικές κατηγοριόταν ότι ήταν αντιπολιτευτικός, μίζερος, μούχλας, κακοπροαίρετος και με άλλες εκφράσεις που εύκολα βγαίνουν από τα χείλη ανεύθυνων που το μυαλό τους έφτανε μέχρι το «σήμερα» γιατί το αύριο του το είχαν εξασφαλίσει (νόμιζε) οι.......πάνσοφοι Εθνάρχες, οπότε αυτός με σιγουριά για το μέλλον έτρωγε, έπινε και χόρευε.
Όλοι αυτοί λοιπόν, έρχονται τώρα ως «Επιμηθείς» να απαγορεύσουν αυτά που αυτοί ξεκίνησαν και κατάστρεψαν την οικονομία της χώρας τις ζωές των παιδιών μας και τις δικές μας.
Τώρα κύριε Υπουργέ...χαιρετίσματα!!!!
Τώρα και να θέλεις να χορεύουν σαν «αρκούδια» οι ψηφοφόροι σου τα καλοκαίρια, δεν υπάρχουν λεφτά.
Τα εξαφανίσατε ως δια μαγείας!!!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια: